20110130

"Faros" bazen "Koç"tur...

“Facit” makina kullanan...



Bir insan düşünün ki, sürekli insana yakışan bir yaşam peşinde; toplumun ve çevresinin sosyal nitelik ve zevkini geliştirerek niteliğini yükseltmeye adanmış…

Bir insan düşünün ki, kibarlık, nezaket ve onur olmuş hamuru... Yardımseverlik, merhamet ve olgunluk ile yoğrulan.

Evlendiği ilk yıldan itibaren güzeller güzeli "Doktor'um" eşi ile sıcak evini öğrenciye açmış; üniversitede iki çocuğu okurken bile…

Bir insan düşünün; insanoğlu insan olsun.

Tarih bilsin, yemek yapsın adeta yaşayarak…

Mali tabloları hazırlarken takıldığı Abahya’sı, yanağından makas aldığı Dayko'su, eliyle yakaladığı dil balığı yanında keyif ile içkisini yudumladığı Kumburgaz’ı, genelde su altında sandalı ve balık oltasına takılıp düştüğü Boğaz’dan çıkarılan kemik gözlüğü de olsun.

...

İşte 1970’li yılların sonundaki "Faros"um... 
   ...her birisi de ayrı "Faros" olan, eşi, "Cân" kardeşlerim ve aile bireyleri ile, kaosun kıyısında en kritik noktadayken ışığı ile yön verip güven getiren, "Faros"um; Koç!


Can EREL 

1 yorum:

  1. Başka bir çok lakabının yanında "Koçum" derlerdi ona. Gerçekten çok yönlü bir koçtu; açtığı yolda öğrettiği düsturlarla vicdanımı hep rahat tutma gayretiyle her gün başımı yastığa koyduğumda huzur içinde uyuyabilen şanslı kişilerden biriyim. Bayrağını gururla taşıyorum.
    Ruhu şad olsun ve üzerine çok sevdiği yıldızlar yağsın

    YanıtlaSil